Verhaal over de Slip

slipjes

Eigenlijk staan we er niet bij stil, maar we gebruiken het vaak en zelfs een hele dag. Ondergoed!

Elke dag trek je dat aan en waarom? Het heeft een functie. Het beschermt je, het ondersteunt je en het geeft je een gevoel. Het is een ding waarmee je een intieme relatie hebt. Het is namelijk meer dan alleen maar praktisch.

Maar eerst terug te komen op zijn functionaliteit. We dragen allerlei soorten modellen slips, strings, boxers met het als doel, dat ze bescherming bieden. We praten er liever niet over, maar is het wel een feit en een absolute noodzaak. Maar hoe vaak komt het niet voor dat het zijn doel voorbij schiet?

Elke dag weer, moet je beslissen welke slip trek ik aan? Wat is vandaag zijn belangrijkste doel? Waaronder moet hij aan? Welke afspraken heb ik vandaag? Krijgt een ander hem nog te zien?

De slip heeft een eigenschap die over het algemeen als zeer irritant wordt ervaren. Hij leeft een eigen leven en als hij dat eenmaal doet, dan verlies je het altijd. Hij zit op plaatsen waar je niet wilt dat hij zit. Gaat tussen de billen zitten of één bil zit keurig, maar ja, je hebt wel 2 billen. En dat zie je vaak. Moet je maar eens opletten. Het mooie weer komt er weer aan dus de rokjes en jurkjes worden weer aangetrokken. Heerlijk en het geeft zo’n lekker voorjaarsgevoel, terrasje pakken en lekker flaneren en flirten. Maar hoe onelegant is het als je ziet dat de dame of heer, ja zij ook, even met haar of zijn ene hand de slip goed doet. Soms is het zelfs zo, dat de het hele lichaam mee moet bewegen om er voor te zorgen dat alles weer netjes op zijn plek komt. En iedere keer weer als ze opstaan!

Of je hebt een string aan en eigenlijk vraag je je af ben ik nu op de verkeerde plaats aan het flossen. En als het dan tegen zit, dan heb je de hele dag die vervelende string aan. Zo’n string dragen we vaak omdat we daarmee willen voorkomen dat je randjes ziet in je bovenkleding. Hoe vaak zie je niet het driehoekje door de stof heen gedrukt. Vaak dragen vrouwen met bolle billen een string want dan hoeft ze niet de hele tijd de andere modellen slips tussen haar billen uit te plukken. Maar wat wil nu het geval; de string heeft een bepaalde ronding voor de gemiddelde vrouw. Maar voor jou met je bolle billen is de standaard string niet geschikt. De ronding is niet groot genoeg, dus hij kruipt omhoog en als nog drukt hij door de stof.

Oja nog zo een; fietsen. Je kan toch niet stil zitten op je zadel. Je blijft maar wisselen van ene bil naar andere bil en waarom? Er zit zo’n vervelend randje in het kruis. Het snijdt. En als je pech hebt dat je een leuke fiets tocht aan het maken bent, dan ben je halverwege de tocht zo beurs. Tussendoor koffiestop; heerlijk met een taartje erbij, maar daarna moet je weer verder. Weer het gewiebel op het zadel, manlief die er niks van begrijpt, jij die stug doortrapt en weer eens ruzie heeft met een slip die een eigen leven lijdt. Plezier is allang verdwenen en iedere keer vraag je je weer af, waarom, oh waarom doe ik dit toch? Thuis gekomen nou, dan wil je alleen nog maar gepamperd worden.

Een ander ding en daar praten we niet over, ook niet met vriendinnen, maar we kennen het allemaal namelijk geur, luchtjes, reuk. Tegenwoordig hebben ze daar iets voor bedacht namelijk: inlegkruisjes! De meest mooie reclames komen voorbij, maar we worden daar toch neergezet als een stelletje stinkdozen. Alsof wij vrouwen altijd maar vies zijn en stinken. Natuurlijk is het kruisje in de slip er niet voor niks. Want als je toch eens een slip aan hebt waarvan het kruisje niet op de goede plek zit, of als het materiaal te synthetisch is, tja dan zijn we wel stinkdozen. Het geeft een onprettig gevoel, je betrapt je er zelf op dat je denkt dat iedereen je ruikt. Afspraakje maken, nee dat kan dan niet. Dan ruiken wij zoals we niet willen dat we ruiken en alleen maar omdat je slip niet doet wat hij doen moet.

Kortom een slip is meer dan alleen maar een lapje stof. Een slip heeft aandacht nodig, want dan pas is hij lief, leuk, sexy, nuttig, prettig en vooral betrouwbaar in het dragen voor ons.

Cassandra Saeijs

Lijfgoed