Draagcomfort

voile bh K100 zijkant

Geregeld heb ik met dames een discussie over de materialen die gebruikt worden bij dames met een zware boezem. Ze denken vaak dat ze speciale stoffen nodig hebben anders hebben ze geen ondersteuning. Vaak zijn ze dan nog beperkt in de materialen die ze willen gebruiken om hun eigen bh te maken.

De laatste tijd weer was ik weer erg in de weer met hele grote maten bh’s.

Ik had ondertussen ook stoffen binnen gekregen en daar zat een hele mooi super transparante elastisch streepje bij. Een van mijn leerling met een grote maat K100, was weer toe aan een nieuwe uitdaging liet ze mij weten.

Dus zo gezegd zo gedaan. Ze is met die hele dunne stof aan de gang gegaan. Ik kreeg wel mopper berichten, want tja dit werkte toch wel heel anders als gewone stof. En ergens veel vertrouwen had ze er ook niet in. Dus normaal is ze met een week met een bh klaar, deze duurde 4 weken en ze was zo sceptisch.

Dus met een gezicht die boekdelen sprak, trok ze gisteren hier op les de bh aan. Een gewone basis bh met een goed binnenwerk en een super elastisch transparant stofje erover heen.

Bijna het uur der waarheid. Leerling gelooft er nog steeds niet in en ik ben vol geloof. Ik weet het zeker dat het niet uitmaakt. Evengoed blijft het natuurlijk wel spannend. Heeft ze het gevoel dat de bh haar borsten op zijn plaats houdt? Of voelt het toch anders. Kijk ik kan wel vinden dat het niet uitmaakt, maar dat gevoel, tja dat ervaar ik natuurlijk niet.

Maar wat is toch heerlijk als het inderdaad zo is. We hebben bewezen dat het niet uitmaakt. De binnenvoering zorgt voor de stevigheid en draagcomfort. En ik vind dit zo kicken en niet omdat ik zo graag gelijk wil hebben (beetje wel hoor), nee voor de dames zelf. Het maakt niet uit welke stoffen ze kopen. Van bijvoorbeeld een rolletje verband, gaas, voile het maakt niet uit wat, grote en kleine borsten kunnen hier hun lingerie van maken. Ze zijn niet afhankelijk van materialen, ze kunnen alle stoffen gebruiken die ze mooi vinden onafhankelijk van stevigheid.

Dat is het grootste goed wat je denk ik kunt halen in het zelf vervaardigen van je eigen ondermode.

Cassandra Saeijs

Lijfgoed