Illustratie lingeriesetje

Heren Lingerie Cursus

Ook voor de heren kunnen we natuurlijk lingerie maken, al hebben we het dan niet meer over lingerie maar over ondergoed. Het is eigenlijk een onderzoekje waard waarom het bij vrouwen lingerie heet en bij de mannen ondergoed. Heren Lingerie heeft een andere manier van afwerken dan bij de dames Lingerie. Tijdens deze 3 dagen leer je de verschillende technieken. Verder werken we met gewone lycra en/of een katoenen lycra.

Resultaat Heren Lingerie Cursus 

 • Je kunt het grondpatroon opzetten
 • je kunt 4 modellen heren shirts tekenen, 2 met- en 2 zonder mouwen en vervaardigen.
 • Je kunt 4 modellen heren slips tekenen en vervaardigen
 • je kunt aanpassingen maken indien nodig

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

Programma Heren Lingerie Cursus 

 • Lesdag 1: Biezenboek, Meten, Opzet grondvorm en Slip opzet
 • Lesdag 2: Vervolg Biezenboek, slips en hemden intekenen
 • Lesdag 3: Bespreken gemaakt werk

 

Waarom in 3 lesdagen?

Cassandra (docent Lijfgoed) wil graag dat jij het echt in de vingers krijgt.  Het patroon tekenen van heren ondermode is basic. De nadruk tijden deze lessen ligt op het afwerken en het vervaardigen. Zodat jij na het volgen van deze cursus ook thuis zelfstandig aan de slag kunt. Als je met andere materialen wil gaan werken, jij weet hoe je dingen kunt aanpassen. Weten wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. 

Kortom na deze 3 dagen, heb je onwijs veel praktisch technieken geleerd, weet je hoe je een slip, short, hemd en shirts in elkaar zet. Heb je een mooi naslag werk gemaakt van de naaitechnieken. Zodat je altijd terug kunt vallen op de theorie en je eigen aantekeningen.

 

Begeleiding

In de les is er ruimte voor je vragen, je wordt in het moment begeleid waar nodig. Tevens is er buiten de lessen een besloten facebook groep voor deelnemers. Daarin kun je altijd vragen stellen, opmerkingen plaatsen en/of foto’s delen. Zowel Cassandra als Laura, mede deelnemers en oudgedienden helpen je waar nodig is. Fijne interactie en er valt een hoop van elkaar te leren!

Het examen Mocht je het voornemen hebben om aan het einde van het jaar examen (dit is niet verplicht) te willen gaan doen. Je kan dit altijd later beslissen. Is het volgende belangrijk om te weten:

 • Lingerie voor beginners of thuisstudie lingerie beginners heb je succesvol afgerond
 • Badkleding en heren lingerie zijn verplichte modulen en vormen samen met Patroon tekenen de volledige 1e jaars opleiding lingerie
 • Je hebt alle lesstof uitgewerkt op halve schaal en schaal modellen genaaid.
 • Je hebt al je huiswerk gemaakt

 

Extra Opties:

– Heb je voor optie Online gekozen, dan bestaat de mogelijkheid je huiswerk door ons na te laten kijken. Het versturen van en naar ons is voor eigen rekening. Voor het versturen en nakijken zijn de kosten €14,00 in Nederland. België €22,00 en andere landen in overleg (neem even contact op).
– Geen naaimachine? Deze kun je huren voor €5,00 per les. Geef je voorkeur op voor een Bernina, Pfaff of een Husqvarna.

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

 

Praktisch

Wat mag je meenemen? Je mag je eigen materialen meenemen. Kijken we samen of het geschikt is voor het vervaardigen voor heren setjes

Heb je geen materialen? Neem een kijkje in onze webshop of in de winkel. We hebben een groot aanbod in lycra en tailleband. Of shop gezellig in onze uitgebreide winkel tijdens de lessen. 

Verder kun je denken aan patroon papier, pen en papier voor notities, vulpotlood, gum, geodriehoek, scharen, naaigerei en naaimachine (met pedaal en snoer). Naaimachine kun je ook bij ons huren waarvan de kosten €5,00 per keer is. Mocht je aantal genoemde gereedschappen niet hebben, ook deze kun je tijdens de lessen in onze winkel shoppen.

Je krijgt van ons een lesboek en het biezenboek.

Je leert in 3 lesdagen van 10.00 – 14.30 uur heren lingerie. De studiebelasting is gemiddeld genomen 8 uur na iedere les.

Maximale groepsgrootte is 13 deelnemers zodat wij de juiste begeleiding kunnen waarborgen. Is leren spannend al dan niet in een groep, om welke reden dan ook en je zou zo graag heren lingerie willen leren maken, neem dan contact op met Cassandra.

schaal modellen heren slips ondergoed
heren ondergoed halve schaal modellen
Boxer halve schaa;
biezenboek
Lingerie opleiding heren ondergoed halve schaal
Heren shirt patroon tekenen
Cursus heren lingerie
afwerking heren ondergoed
boxer halve schaal
patroon tekenen heren ondergoed
heren lingerie leren tekenen

Cursus data heren lingerie

Wij houden onze cursussen op vrijdagen en zaterdagen. Bekijk alle data door op de tabjes te klikken hierboven.

De lestijden zijn van 10uur tot 14.30uur. 
We kunnen je ophalen van het Station Woerden aan de Zuidzijde. 
Bij deze module maak je gebruik van je eigen naaimachine. Of je huurt er een van ons. 

Praktisch: je hebt restje tricot nodig voor een slip en shirt. Hiermee controleer je of de maten goed zijn. Je maakt 4 slips en 4 shirt. Dus hiervoor heb je ook materialen nodig. Neem schrijfpapier mee, pen en potlood, gum, geodriehoek, lange liniaal, schaalmaatje en rekenmachine. 
Lesboek en biezenboek krijg je uiteraard van ons. 

Koffie, thee en water verzorgen wij. Neem je lunch mee. We hebben een magnetron om eventueel je eten in op te warmen. Net zoals een koelkast om je eten in te bewaren. 

PS. wij zitten op de eerste verdieping en bereikbaar via een trap. Gratis parkeren.

Vrijdag najaar 2024:
Lesdag 1: 30 aug 2024
Lesdag 2: 6 sept 2024
Lesdag 3: 20 sept 2024

Vrijdag voorjaar 2025:
Lesdag 1: 4 april 2025
Lesdag 2: 18 april 2025
Lesdag 3: 9 mei 2025

Najaar 2024 geen lesdagen beschikbaar

Zaterdag najaar 2025:
Lesdag 1: 30 aug 2025
Lesdag 2: 13 sept 2025
Lesdag 3: 27 sept 2025

Investering

Prijs: € 357,50 wil je in 2 termijnen betalen dan betaal je per termijn € 188,75. Je kunt online betalen via IDEAL, Klarna, SEPA overboeking, Paypal en Bankcontact.

Je kunt in één keer betalen of in 2 termijnen. Het betalen in termijnen werkt als volgt:
– Je meldt je aan voor de heren cursus en betaald gelijk het eerste termijn a €
– Deze datum wordt aangehouden voor het automatisch incasso (1x)

Wij bieden deze opleiding 2x per jaar aan, mits de agenda het toelaat.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust via de mail of bel ons op: 0612355188

Met veel plezier, passie en kennis leren wij jou graag alle kneepjes van dit vakgebied! Ga jij het avontuur aan met ons?


Creatieve groet,
Team lijfgoed

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!
patroontekenen

Ervaring van cursisten

De heren lingerie vond ik erg leuk.om te doen.
En heel leerzaam. Een aanrader om dit te gaan doen.
Vooral het biezen boek was heel leerzaam.

patroontekenen

Ervaring van cursisten

2 weken geleden heb ik de cursus herenlingerie afgesloten.
De cursus was leerzaam, informatief en gezellig.
Mijn man is heel blij met zijn op maat gemaakte ondergoed.

patroontekenen

Ervaring van cursisten

Leuke module die de nadruk legt op de mannelijke ondermode en de verschillen met de dames ondermode met extra aandacht voor techniek en patroontekenen. Als aparte cursus is het handig om al kennis te hebben van basislingerie maar de docente staat je in alle stappen bij en helpt je heel goed door de fases heen, net zolang tot het lukt of dat alle vragen zijn beantwoord.

patroontekenen

Ervaring van cursisten

Inmiddels het derde deel afgerond, het herenondergoed. Leek in het begin vrij makkelijk, maar naar mate de lessen volgden bleef dit toch wel pittig. Ook hiet geldt veel uitproberen, oefenen, dingen uithalen en weer opnieuw proberen/beginnen. In de laatste les hebben we iedereen zijn projecten bewonderd/bestudeerd en zijn toch tegen wat dingen aangelopen, voordeel iedereen heeft bepaalde “problemen” op zijn eigen manier opgelost en zo met elkaar kom je uiteindelijk toch uit op de manier om bijvoorbeeld taille-elastiek aan een boxer te zetten.

patroontekenen

Ervaring van cursisten

Wat betreft de herenlingerie hebben we in de laatste les heel info en tips gekregen, doordat iedereen thuis zelf aan de slag is gegaan. Doordat iedereen verschillende naaisteken, stofgebruik, materialen en afwerkbiezen en dergelijke hadden gebruikt hebben we wederom kunnen zien bij elkaar wat wel mooi is, waarom je wat waar, voor gebruikt en waarom je beter iets niet kan doen. Heel leerzaam! Ik kijk nu al uit naar de volgende les waar we gaan
oefenen met verschillende biesjes.