Lingeriecursus

Heb jij net als vele andere vrouwen een haat liefde verhouding met je lingerie. Telkens weer koop je lingerie welke dan wel praktisch voor je moet zijn of gewoon omdat je het zo mooi vind. Telkens weer kies je lingerie waarbij je t gevoel hebt dat het wat voor je doet. Je denkt dat deze BH:

 • je borsten wel worden ondersteunt,
 • dat deze bh zal niet prikken,
 • dat je in dit setje vanavond gaat vlammen bij de date die je heb,
 • dit materiaal voelt zo fijn aan, dat lijkt mij heerlijk dragen,
 • hier krijg ik geen zweetbillen in,
 • en eindelijk een slip die om mijn billen past.

Herken jij je hierin?

Heb jij net als ik wel eens een bh gekocht, waarbij je in het pashokje dacht, ja deze zit goed. Al schuddend, springend, linksom kijkend, rechts omkijkend, om er deze keer echt zeker van te zijn dat je er goed aan doet? Na een dag dragen vervloek je de bh al weer. Hij is prachtig, maar hij prikt toch, doet toch zeer, kruipt toch op, en je borsten zitten er toch weer niet goed in. Gefrustreerd gaat de bh de la ook in. Dacht je dat je de enige bent? Nee hoor. Gemiddeld draagt 80% een verkeerde bh maat, weet niet waarop ze moeten letten en hebben vaak omdat ze niet beter weten, een bh aan die eigenlijk ze totaal niet flatteert. Kies jij ook voor een bh waarvan je denkt deze lijkt het beste te zitten? Daarnaast zit er nog steeds een taboe op ons ondergoed, sexy en intimiteit. Of je nu grote billen hebt, of hele grote borsten, of juist helemaal niet, bij mij is niks vreemd. Ik ben van mening dat elke vrouw het verdient om zich vrouw te voelen in haar lingerie. Lingerie is meer dan alleen maar een stukje stof. Het is een verlengstuk van jezelf.

Ben jij dit ook zo zat? Ja??

Mooi, want ik heb de oplossing voor je. Je gaat zelf leren lingerie vervaardigen. Ja echt, ook jij kunt het. Ik heb het tenslotte ook geleerd en ik was geen wonderkind die al op haar 6de achter de naaimachine zat. Nee, echt, ik zat huilend aan een keukentafel, helemaal gefrustreerd, omdat ik bij vrouwen zat die allemaal veel sneller waren als ik, en ik maar bleef stoeien met mijn elastiek aanzetten. Maar het is me gelukt en als ik het kan, kan jij het ook. Ik loods je er doorheen, stap voor stap, leer jij het ook. En als het even tegenzit, ben ik er voor je. Nog voordat je zucht en steunt vang ik je al op. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij jouw lingerie leert maken. Ik heb van de week nog gevraagd aan mijn leerlingen waarom ben je lingerie gaan leren maken. Hun antwoord was omdat ze in de confectie niet slagen, het kost een bak geld en een nieuwe hobby erbij is heerlijk. In 6 dagen tijd maak jij je eigen lingerie setje en ben je in staat om het thuis weer nieuwe setjes te maken. Beloofd! Ik had ook mijn leerlingen gevraagd waarom bij mij op les. Ik kreeg de volgende antwoorden,

 • Bij jou leren we het waarom, en het hoe, je bent geduldig
 • Je hebt kennis van zaken
 • Daarnaast ben je eerlijk
 • Je doet je werk met plezier
 • Je kunt aan jou merken dat het echt je passie is
 • Je bent geen roddelkont en je bent met ons bezig.

Ps. En als je het een beetje eng vindt dat andere vrouwen je zien in je ondergoed, geen enkel probleem, daar gaan we dan rekening mee houden. En heb je er al zin in?

Waar ben je naar op zoek?

Beginnners

Patroon tekenen

Heren

Badkleding

Wat heb je nodig?

 • Een naaimachine, (en die hoeft niet regelrecht nieuw uit de doos te komen hoor. Ik heb zelfs liever dat ze wat van oudere datum zijn, want die zijn zo lekker degelijk. De naaimachine moet voldoen aan rechte steek, zigzag en stikkende zigzag. Meer niet. Super toch!
 • Uiteraard heb je wel scharen, spelden en een naald nodig. Goed gereedschap is het halve werk.

Huiswerk?

Het is maar wat jij er zelf wil uit halen. Niks moet alles mag, maar net als met fietsen, een buitenlandse taal of auto rijden, oefening baart kunst. En dat is met lingerie naaien niet anders.