Lingerie Beginners Cursus

Wil jij net als vele anderen je eigen lingerie zelf leren maken, dan ben je bij ons aan het goede adres! Lingerie maken is echt een andere discipline dan kleding maken. Dat heeft onder andere te maken met het materiaal waarmee in de Lingerie wereld gewerkt wordt. Je kunt denken aan het werken met elastische stoffen (enkelzijdige rek of dubbelzijdige rek) of tere materialen zoals kant en broderie. In 6 lesdagen tijd van 10.00 tot 14.30 in Montfoort leer jij de basisbeginselen van het lingerie maken!

Resultaat Beginners Cursus

Kennismaken met zelf maken van lingerie op basis van eigen ontwikkelde confectiepatronen door middel van uitgebreide, onderbouwde en creatieve uitleg.

 • Je weet wat zelf lingerie maken inhoudt.
 • Je kunt je eigen creatieve ideeën omzetten.
 • Je bent in staat om bh’s en slips te maken van basis patronen

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

 

Programma Lingerie Beginners Cursus

 • Lesdag 1 Materialenkennis
 • Lesdag 2 Naaitechnieken
 • Lesdag 3 Slip
 • Lesdag 4 BH stoflegging, knippen
 • Lesdag 5 Vervaardigen bh
 • Lesdag 6 Afmaken bh en afpassen

Waarom in 6 lesdagen?

Cassandra (docent Lijfgoed) wil graag dat jij het echt in de vingers krijgt. Zodat jij na het volgen van deze cursus ook thuis zelfstandig aan de slag kunt. Als je met andere materialen wil gaan werken, jij weet hoe je dingen kunt aanpassen. Weten wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. Dat lukt niet in 1 dag.

De nadruk ligt op het vervaardigen van slip en een bh, materiaalkennis en naaitechnieken. De patronen krijg je van ons aangereikt. Lingerie valt of staat natuurlijk met mooi werk. Liefst zoveel mogelijk onzichtbare stiksels.
Juist hierdoor wordt het mooier dan confectie!

Kortom na deze 6 dagen, heb je onwijs veel praktisch technieken geleerd, weet je hoe je een slip en een bh in elkaar zet. Heb je een mooi naslag werk gemaakt van materialenkennis en de naaitechnieken. Zodat je altijd terug kunt vallen op de theorie en je eigen aantekeningen.

 

Begeleiding

In de les is er ruimte voor je vragen, je wordt in het moment begeleid waar nodig. Tevens is er buiten de lessen een besloten facebook groep voor deelnemers. Daarin kun je altijd vragen stellen, opmerkingen plaatsen en/of foto’s delen. Zowel Cassandra als Laura, mede deelnemers en oudgedienden helpen je waar nodig is. Fijne interactie en er valt een hoop van elkaar te leren!

Het examen Mocht je het voornemen hebben om aan het einde van het jaar examen (dit is niet verplicht) te willen gaan doen. Je kan dit altijd later beslissen. Is het volgende belangrijk om te weten:

 • Lingerie voor beginners of thuisstudie lingerie beginners heb je succesvol afgerond
 • Badkleding en heren lingerie zijn verplichte modulen en vormen samen met Patroon tekenen de volledige 1e jaars opleiding lingerie
 • Je hebt alle lesstof uitgewerkt op halve schaal en schaal modellen genaaid.
 • Je hebt al je huiswerk gemaakt

 

Extra Opties:

– Heb je voor optie Online gekozen, dan bestaat de mogelijkheid je huiswerk door ons na te laten kijken. Het versturen van en naar ons is voor eigen rekening. Voor het versturen en nakijken zijn de kosten €60,00 in Nederland. België €90,00 en andere landen in overleg (neem even contact op).
– Geen naaimachine? Deze kun je huren voor €5,00 per les. Geef je voorkeur op voor een Bernina, Pfaff of een Husqvarna.

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

 

Praktisch

Wat mag je meenemen? Je mag je eigen materialen meenemen. Kijken we samen of het geschikt is voor het vervaardigen voor je lingerie setje

Heb je geen materialen? Neem een kijkje in onze webshop of in de winkel. We hebben een groot aanbod in lycra. kant en picot. Of shop gezellig in onze uitgebreide winkel tijdens de lessen. 

Verder kun je denken aan patroon papier, pen en papier voor notities, vulpotlood, gum, geodriehoek, scharen, naaigerei en naaimachine (met pedaal en snoer). Naaimachine kun je ook bij ons huren waarvan de kosten €5,00 per keer is. Mocht je aantal genoemde gereedschappen niet hebben, ook deze kun je tijdens de lessen in onze winkel shoppen.

Patroon slip en bh krijg je van ons en uiteraard een werkboek.

Je leert in 6 lesdagen van 10.00 – 14.30 uur lingerie maken. De studiebelasting is gemiddeld genomen 2 uur na iedere les.

Maximale groepsgrootte is 13 deelnemers zodat wij de juiste begeleiding kunnen waarborgen. Is leren spannend al dan niet in een groep, om welke reden dan ook en je zou zo graag lingerie willen leren maken, neem dan contact op met Cassandra.

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!
naaitechnieken lingerie beginners
lingerie voor beginners
leerling lingerie voor beginners
cassandra laura lijfgoed 1
cassandra laura lijfgoed 1 1
cassandra laura lijfgoed 2
leslokaal
patroon tekenen 6 image4
zelf lingerie maken
basis bh
lingerie naaien

Cursus data Lingerie Beginners

Wij houden onze cursussen op vrijdagen en zaterdagen. Bekijk alle data door op de tabjes te klikken hierboven.

De lestijden zijn van 10uur tot 14.30uur. 
Tasveld 13
Montfoort

Indien je met openbaar vervoer komt, kunnen we je ophalen van het Station Woerden aan de Zuidzijde. 

Koffie, thee en water verzorgen wij. Wij lunchen gezamenlijk in onze kantine waar wij de beschikking hebben over een koelkast en magnetron. Neem je lunch mee. 

PS. wij zitten op de eerste verdieping en bereikbaar via een trap. Gratis parkeren.

Dag 1: Vrijdag 19 januari
Dag 2: Vrijdag 9 februari
Dag 3: Vrijdag 23 februari
Dag 4: Vrijdag 1 maart
Dag 5: Vrijdag 15 maart
Dag 6: Vrijdag 12 april

Dag 1: Vrijdag 13 september
Dag 2: Vrijdag 27 september
Dag 3: Vrijdag 11 oktober
Dag 4: Vrijdag 1 november
Dag 5: Vrijdag 6 december
Dag 6: Vrijdag 21 december

Dag 1: Zaterdag 20 januari
Dag 2: Zaterdag 10 februari
Dag 3: Zaterdag 2 maart
Dag 4: Zaterdag 16 maart
Dag 5: Zaterdag 20 april
Dag 6: Zaterdag 1 juni

 

Najaar geen lesdagen beschikbaar

Investering

Prijs: € 577,50,- wil je in 2 termijnen betalen dan betaal je per termijn € 298,75,-. Je kunt online betalen via IDEAL, Klarna, SEPA overboeking, Paypal en Bankcontact.

Je kunt in één keer betalen of in 2 termijnen. Het betalen in termijnen werkt als volgt:
– Je meldt je aan voor de beginners en betaald gelijk het eerste termijn 
– Deze datum wordt aangehouden voor het automatisch incasso (1x)

Wij bieden deze opleiding 2x per jaar aan. We starten altijd in de maanden september en januari.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust via de mail of bel ons op: 0612355188

Met veel plezier, passie en kennis leren wij jou graag alle kneepjes van dit vakgebied! Ga jij het avontuur aan met ons?


Creatieve groet,
Team lijfgoed

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

Ervaringen van cursisten

 “I joined Cassandra’s lessons to fulfil my interest in how to make Lingerie for myself. Being a tricky shape we have worked towards a perfect fit. Cassandra is a good teacher using her experience, passion for product and attention to detail to work towards this goal. She is keen to try new things and different ideas.”

Ervaringen van cursisten

Ik vond de lessen zeer de moeite waard. Het aantal lessen is prima voor wat je er in wilt laten doen. Dat mijn project net niet helemaal af kwam lag vooral aan het feit dat de laatste les online ging. Die onlineles was een prima alternatief, maar kostte wel meer energie dan in levende lijve een les bijwonen.

Ik heb bewondering voor het geduld waarmee je alles hebt uitgelegd, steeds hebt herhaald tot ik het snapte/wij het snapten. Voor mij was het stap-voor-stapwerken fijn, dat is wat ik nodig heb.

De eerste les vond ik wat tegenvallen. Die ging mij niet snel genoeg. Bovendien gaf je van heel veel zaken aan dat ze nuttig waren om aan te schaffen, maar dat waren vooral dingen voor de jaaropleiding die niet onmiddellijk nodig waren. Daar ging voor mijn gevoel dus tijd verloren, maar ik snap ook dat een ander daar anders over kan denken.

Het onderdeel met de materialenkennis was prima. Ook fijn dat we een “dossier” hebben opgebouwd waarin je nog eens terug kunt zoeken – dat werkt beter dan alleen mondelinge informatie bij stof ter plaatse die je je later niet meer herinnert. De praktische lessen waren fijn, goede aanwijzingen; fijn dat Geesje en Stella bij konden dragen, want de groep was heel groot.

Materiaal:
Fijn dat we extra stukjes stof en kant konden kopen in kleine hoeveelheden om mee te oefenen.
Jammer vond ik het dat het pakket dat ik aan heb geschaft onvoldoende materiaal bood om een complete set te maken. Ik moest toch nog wat bijkopen, had bv. nieuw elastiek nodig waardoor de slip een ander kantje heeft dan de bh. Ik ging ervan uit dat zo’n pakket compleet was… je weet onervaren niet beter.

Pasvorm:
De slip viel wat groter uit dan ik prettig vind, vooral in de breedte eigenlijk. Een volgende slip heb ik 4 cm. smaller gemaakt en die zit prettiger – ik heb niets meer aan hoogte o.i.d. veranderd, alleen de breedte. De bh zit perfect – complimenten voor je meetkunsten en inschattingsvermogen!

Ervaringen van cursisten

* Heerlijk en erg gezellig om in een groep te doen, een ‘uitje’. Even er bewust mee bezig zijn met gelijkgestemden in de ‘snoepwinkel’ zelf. Toch altijd weer even stofjes etc. kijken en meekijken en denken met wat anderen voor combi’ s samenstellen.

* Ondanks eigen kennis heel veel in de praktijk bijgeleerd, inzichten van anderen gehoord en daardoor met z’n allen gegroeid.
Hierbij fijn/voordeel dat we een grote groep hebben waarin veel eigen kennis zit, bij de meeste ook echt de wil er is om te snappen waarom je iets doet en er een en klik is met elkaar (en dat jij en de anderen van Lijfgoed daar ook onderdeel van zijn)

* Korte communicatielijntjes, duidelijkheid en altijd enthousiast bereid tot uitstapjes die verder gaan dan de lesstof als het zo uitkomt.

Ervaringen van cursisten

Ik ben begonnen met de online beginnerscursus en nu bezig met de gevorderden (ook online). Online lessen volgen brengt soms moeilijkheden met zich mee, maar dat is hier geen probleem, Cassandra legt het uit tot je het begrijpt. De lessen zijn duidelijk opgezet en een plezier om te volgen. De beginners was leuk, maar de gevorderden nog veel leuker omdat je echt leert patronen op te tekenen op maat, dus een ‘moeilijke’ maat bestaat niet meer! De lessen zijn zeker een absolute aanrader!

Ervaringen van cursisten

Veel kennis aanwezig, duidelijke uitleg, altijd behulpzaam en oneindig veel geduld. Harde werkers met plezier en dat brengen ze over op hun klanten.

Ervaringen van cursisten

Het is alweer enige tijd geleden dat ik de basiscursus lingerie en gevorderden heb gevolgd.
Ik werkte destijds als hoofdontwerper,- stylist voor verschillende sportmodelabels.
De extra kennis die ik heb opgedaan tijdens de lessen van Cassandra heb ik in de praktijk goed kunnen toepassen met name bij het ontwikkelen van dames badkledinglijnen.

Er wordt gewerkt met helder lesmateriaal, een uitgebreid cursusboek waarin duidelijke uitleg over verschillende materialen en verwerkings-technieken staan.
Cassandra verteld bij iedere les over het afpassen en attendeert je daarbij op handige tips ‘n tricks om het patroon aan te passen.
Voor from scratch beginnende naaister komt ook het gebruik van de naaimachine en naai-technieken uitgebreid aan bod.
Je werkt op je eigen tempo zowel in de les als thuis. Als er thuis vragen opkomen, kun je altijd even bellen of mailen om uitleg te krijgen.
Het gehele werkboek wordt afgewerkt dus je moet er wel de tijd voor nemen.

Kortom gedegen cursussen die worden gegeven door een creatieve, enthousiaste en gedreven vak-idioot.

Ervaringen van cursisten

Al weer een tijdje geleden dat ik de cursus heb gevolgd, maar het was zeker de moeite waard! Ik heb er veel van geleerd, voor mij geen gekocht lingerie meer! Ze nemen de tijd voor je en het is er erg gezellig! Je kan er altijd terecht voor vragen ook al is de cursus afgerond.
De webshop heeft snelle levering, altijd goede persoonlijke service!

Ervaringen van cursisten

Begonnen met een workshop lingerie maken, daarna vol enthousiasme doorgegaan met de jaaropleiding. Goede en duidelijke uitleg tijdens de les, maar ook als je er thuis niet uit komt kun je bij Cassandra terecht met je vragen. De webshop heeft volop keuze in alle benodigde lingerie materialen, als je ergens over twijfelt kun je altijd even bellen en wordt je goed geadviseerd. Bezoek aan de fysieke winkel kan ik ook aanraden, goede service en advies en snelle levering!

Ervaringen van cursisten

Voor mijn werk als kostuumontwerper voor theater en particulieren schoot ik vaker tekort in de precieze kennis over de onderbouw of lingerie die een kledingstuk zijn uiteindelijke vorm en ook uitstraling geeft. Een essentieel onderdeel van mijn vak en nu eindelijk iemand gevonden die me dat kan leren!
Vanuit Maastricht wel een heel eind, maar zeker de moeite waard.

Ervaringen van cursisten

Ik ben super-super blij met mijn behaalde certificaat, en nog veel meer met mijn setje wat ik helemaal op maat gemaakt heb.

Cassandra je bent een geweldige vrouw, heel lief en zeer geduldig met moeilijk leerzame dames.
Maar nu mag ik een klein feestje gaan bouwen want het is me gelukt om een lingeriesetje te maken wat ook echt naar mijn zin is en lekker zit….

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrleukkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Cassandra bedankt

Ervaringen van cursisten

Les volgen bij Cassandra is als les volgen bij een vriendin.
Met veel enthousiasme en geduld, is Cassandra
de ideale persoon om iemand te begeleiden in de
moeilijke, maar anderzijds prachtige lingeriewereld.

Ervaringen van cursisten

Ik ben erg tevreden over alles wat ik van jou geleerd heb tijdens de 6daagse cursus. Ik heb ontzettend veel geleerd en ben heel erg blij met mijn behaalde certificaat. Cassandra jij bent een geweldige leraar en je kan alles heel goed uitleggen. Dankjewel voor alles.