Illustratie lingeriesetje

Thuisstudie lingerie voor beginners

Altijd al lingerie willen leren maken maar je kan zelf de deur niet uit? Of hou je ervan om dingen thuis in je eigen tempo te doen?

Dan is de Online Thuisstudie Lingerie voor Beginners misschien wat voor jou.

Lingerie vervaardigen is echt een andere discipline dan kleding maken. Dat heeft onder andere te maken met het materiaal waarmee in de Lingerie wereld gewerkt wordt.  Je kunt denken aan het werken met elastische stoffen (enkelzijdige rek of dubbelzijdige rek) of tere materialen zoals kant en broderie. In de Thuisstudie leer je aan de hand van 7 hoofstukken de basisbeginselen van het lingerie maken!

Lijfgoed heeft daarvoor de basis set ontwikkelt bestaande uit een BH en en slip. Je krijgt een werkboek en oefen materiaal toegestuurd, net zoals je bh en slip patronen. Na je aanmelding krijg je link toegestuurd waarmee je kunt inloggen in de thuisstudie lingerie online.

De bh die je Cassandra ziet opbouwen bestaat uit verschillende kleuren, zodat je goed kunt zien welke delen aan elkaar moeten. Dit laten ze zien via duidelijke video’s met uitgebreide uitleg.

Aan de hand van video’s, foto’s en geschreven tekst neemt Cassandra je mee aan de hand van een praktische en goede uitleg. Het lijkt bijna alsof ze naast ze zit. Ze wil jou graag leren waarom je dingen doet zoals je ze doet en waarom. Als je dat onder knie hebt, kun je makkelijker dingen aanpassen, te veranderen en kun je veel meer.

Resultaat beginners cursus

Kennismaken met zelf maken van lingerie op basis van eigen ontwikkelde confectiepatronen door middel van uitgebreide, onderbouwde en creatieve uitleg.

 • Je weet wat zelf lingerie maken inhoudt.
 • Je kunt je eigen creatieve ideeën omzetten.
 • Je bent in staat om bh’s en slips te maken van basis patronen
Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

Programma thuisstudie lingerie beginners

De thuisstudie is in 7 hoofdstukken uitgewerkt, compleet met geschreven tekst, tekeningen, foto’s en videomateriaal. 

 • Hoofdstuk 1 Algemeen
 • Hoofdstuk 2 Materialenkennis
 • Hoofdstuk 3 Basisvaardigheden en kennis
 • Hoofdstuk 4 Werk en naaibeschrijving
 • Hoofdstuk 5 Bh vervaardigen
 • Hoofdstuk 6 Pasproblemen
 • Hoofdstuk 7 Aanpassingen
 • Hoofdstuk 8 Afsluiting

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met huiswerk. Je kunt ervoor kiezen om deze op te sturen en deze na te laten kijken. Afgezien van de porto kosten, is dit verder een stuk service van ons aan jou. Het is een aanrader om er gebruik van te maken. We kunnen je namelijk altijd nog tips en trucs geven, waardoor jij nog mooier werk kan leveren. Mocht je uiteindelijk examen willen doen, dan willen we uiteraard alles gezien hebben, zodat we het kunnen afvinken.

Wil je een beeld van een les? Klik dan op de video?

Begeleiding

In de les is er ruimte voor je vragen, je wordt in het moment begeleid waar nodig. Tevens is er buiten de lessen een besloten facebook groep voor deelnemers. Daarin kun je altijd vragen stellen, opmerkingen plaatsen en/of foto’s delen. Zowel Cassandra als Laura, mede deelnemers en oudgedienden helpen je waar nodig is. Fijne interactie en er valt een hoop van elkaar te leren!

Het examen Mocht je het voornemen hebben om aan het einde van het jaar examen (dit is niet verplicht) te willen gaan doen. Je kan dit altijd later beslissen. Is het volgende belangrijk om te weten:

 • Lingerie voor beginners of thuisstudie lingerie beginners heb je succesvol afgerond
 • Badkleding en heren lingerie zijn verplichte modulen en vormen samen met Patroon tekenen de volledige 1e jaars opleiding lingerie
 • Je hebt alle lesstof uitgewerkt op halve schaal en schaal modellen genaaid.
 • Je hebt al je huiswerk gemaakt

Extra opties

Heb je voor optie Online gekozen, dan bestaat de mogelijkheid je huiswerk door ons na te laten kijken. Het versturen van en naar ons is voor eigen rekening. Voor het versturen en nakijken zijn de kosten €60,00 in Nederland. België €90,00 en andere landen in overleg (neem even contact op).

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

Praktisch

Wij sturen jou het volgende naar je toe

 • bh patroon met bijpassende beugel
 • slip patroon
 • werkboek
 • materiaal tbv materialen kennis
 • materiaal tbv naaitechnieken
 • extra oefenmateriaal als service

Wat hebben wij van je nodig:

 • Je maten van slip en bh.  Het formulier kun je hier invullen
 • Vertel ook zeker welke problemen je ondervind bij het kopen van je lingerie. We kunnen dan kijken of we rekening kunnen houden met je problemen en dit alvast toe/aanpassen in je patroon. 
Kant 2
Lycra 0,5
Picot smal 4
Picot breed
Lin. Elastiek 0,5
Schouderband 1,25
Beugelband 0,9
Tule/chameuse 1
Kruisje 1
Sluiting 1
Strikje 2
8-oogje 1
Garen 1

Hier boven zie je een overzicht lijstje van benodigdheden. Let op, bij grote bh maat kies dan voor 2 tule zakjes of wil je zeker zijn dat je genoeg hebt, vraag dan ipv 2 tule zakjes 0,35cm tule. 

Je hebt het volgende nog nodig en wel lingerie materialen om je eigen setje te vervaardigen. Je kan natuurlijk iets uit je eigen voorraad gebruiken. Maar hou er wel rekening mee dat wij niet kunnen garanderen of dat het juiste materiaal is. 

Materialen bestellen in de webshop

Heb je geen materialen? Neem een kijkje in onze webshop of in de winkel. We hebben een groot aanbod in lycra, kant en picot. Of shop gelijk voor een kant en klaar lingerie pakket, welke wij dan gelijk meesturen met je lesmateriaal. 

Verder heb je nodig patroon papier, pen en papier voor notities, vulpotlood, gum, geodriehoek, scharen, naaigerei (stretchnaalden) en naaimachine (met pedaal en snoer). Zorg er altijd voor dat je machine is nagekeken voordat je aan de gang gaat. Het kan anders zo je naaiplezier vergallen als de machine niet meewerkt. Mocht je aantal genoemde gereedschappen niet hebben, ook deze kun je tijdens de lessen in onze winkel shoppen.

Tip: lees de eerste hoofdstukken door voordat je lingeriestoffen besteld.

Thuisstudie lingerie maken

De thuisstudie is geschreven met de doelstelling dat jij lingerie leert vervaardigen. We kunnen niet garanderen dat het patroon van de bh en slip gelijk een goede pasvorm geeft en dat is ook niet de opzet van de thuisstudie. We hebben wel in het laatste hoofdstuk pasvorm problemen opgenomen met de evt. bijbehorende aanpassingen. Let wel, de basis wijzigingen. 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!
thuisstudie 6
thuisstudie bianca 1
voorbeeld werkboek
thuisstudie bianca 3
thuisstudie bianca 5
thuisstudie bianca
thuisstudie sonia
thuisstudie marion
thuisstudie nadine
thuisstudie nadine1
thuisstudie nanne 2
thuisstudie slips sonia

Links tbv leeromgeving van de online omgeving

Home – Lijfgoed Leeromgeving

Formulier tbv de maten 

Kant en klare lingerie pakketten

Lingerie fournituren

Investering

Prijs: € 437,00 wil je in 2 termijnen betalen dan betaal je per termijn €229,00 Je kunt online betalen via IDEAL, Klarna, SEPA overboeking, Paypal en Bankcontact.

Je kunt in één keer betalen of in 2 termijnen. Het betalen in termijnen werkt als volgt:
– Je meldt je aan voor de thuisstudie beginners en betaald gelijk het eerste termijn
– Deze datum wordt aangehouden voor het automatisch incasso (1x)

Je kunt op elk gewenst moment, wanneer het jou uitkomt, starten. 

Mocht je vragen hebben stel ze gerust via de mail of bel ons op: 0612355188

Met veel plezier, passie en kennis leren wij jou graag alle kneepjes van dit vakgebied! Ga jij het avontuur aan met ons?


Creatieve groet,
Team lijfgoed

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!
patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Mijn eerste bh is af. Ik heb m al een dag gedragen om goed te kunnen voelen hoe het zit. Het voelt goed. Heerlijk zelfs vergeleken met dat wat ik in de kast heb liggen.

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Er zijn heel mooie materialen te vinden. Er wordt met je mee gedacht bij het kiezen van de bijbehorende elastiekjes en picot’s. Er wordt advies en duidelijke uitleg gegeven bij vragen en/of probleempjes. Verder heb ik de thuiscursus gekocht. Alles wordt duidelijk uitgelegt met tekst en video. Ik ben erg tevreden.Ik heb de thuisstudies gekocht.

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Ik heb de thuisstudies gekocht.
Geweldige uitleg in woord en beeld en met goede patronen!
Ook de webshop is zeer uitgebreid , is iets niet duidelijk dan kun je bellen of wordt je gebeld??

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Thuis studie gekocht en gevolgd. Duidelijke uitleg in de filmpjes en bij vragen snel antwoord.

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Ik heb een curses lingerie maken gedaan. Er is altijd tijd voor vragen, ook buiten de curses tijd. Via email is Cassandra altijd te bereiken en kun je vragen stellen. Ook bij het kiezen van stof, kant en garen is er advies.

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Ik heb de thuisstudie lingerie gedaan. Heerlijk in je eigen tempo, weg met de frustraties die ik had met de diverse openbare Youtube filmpjes. In de cursus werk je stap voor stap naar het eindresultaat, een slip en bh. Onlangs ben ik bij Cassandra langs gegaan (woon in de buurt) en kreeg een leuke en enthousiaste reactie op mijn eerste BH! Ze heeft een kleine aanpassing aan het patroon gemaakt en ik ben weer naar huis gegaan met materiaal voor een volgend project en een paar fijne tips.

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Ik ben bezig met de thuisstudie Lingerie maken. Helder cursusmateriaal met uitgebreide stalen van alle materialen om een naslagwerk te maken en technieken te oefenen. Goede support, het gaat me beslist lukken huer wat mooi passends mee te maken!

patroontekenen

Ervaringen van cursisten

Ik vond de thuisstudie Lingerie voor beginners ECHT LEUK om te doen. Je leert – op je eigen tempo – een slip en bh maken van A tot Z. De patronen worden speciaal voor jou gemaakt en opgestuurd. Bij elke stap hoort een duidelijk filmpje met wat je moet doen, hoe je het moet doen, waarom en welke valkuilen er zijn. Je krijgt toegang tot een facebook community waar je hulp kan vragen en ervaringen kan delen. Het is handig dat je bij Lijfgoed ook terecht kan voor (heel mooie en zachte) je materiaal en materiaaladvies, want dat bepaalt uiteindelijk ook je eindresultaat.