Lingerie Patroon Tekenen

Heb je behoefte aan meer verdieping? Dan is patroon tekenen wat voor jou!  Tijdens deze lingerie patroontekenen cursus leer je jouw maten om te zetten naar een bh grondpatroon en slip. 

Je herkent het vast. Je ziet een mooi patroon, maar het is te klein of sluit niet mooi aan op het lijf. Door zelf te leren tekenen, kun je makkelijker aanpassingen maken of bepaalde probleemgebieden aanpakken. Het stukje vakmanschap waar Lingerie wat ons betreft om draait ‘de perfecte pasvorm’. 

Je tekent als het ware eerst een platte vorm op papier, daarna de vormen uit te knippen en om uiteindelijk alles in elkaar te zetten. Een bh bestaat uit XX delen, dat zijn heel wat vormen om uit te knippen! 

Voorwaarde om deel te nemen is dat jij de thuisstudie of de lingerie voor beginners gevolgd hebt. De Lijfgoed basiskennis is een must voor patroon tekenen. 

Is patroon tekenen moeilijk? Die vraag laat zich niet makkelijk beantwoorden. Het hangt van vele factoren af. Wij zeggen dat je het sowieso kunt leren! Mits jij bereidt bent er tijd in steken. Het is zo gaaf om je eigen creativiteit in je ontwerp te kunnen stoppen en het resultaat dat je voor ogen hebt te vervaardigen.  

In 6 lesdagen tijd van 10.00 tot 14.30 in Montfoort leer jij patroon tekenen. Met deze basiskennis is het mogelijk om voor jezelf en voor anderen lingerie te kunnen tekenen. 

Resultaat Lingerie Patroon Teken Cursus

Patroon tekenen op halve schaal en op werkelijke maten. Op basis van meten, zien en toepassen in je grondpatroon en het uiteindelijk vervaardigen, door middel van uitgebreide, onderbouwde en creatieve uitleg.

 

 • Je krijgt inzicht in hoe een maatpatroon wordt opgebouwd.
 • Je kunt zelfstandig eenvoudige lingeriepatronen opzetten.
 • Je kent de basisprincipes om voor anderen lingerie maken.
 • Vervaardigen van basis bh en standaard slips
 • Je kunt correcties en aanpassingen uitvoeren.

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

 

Programma Lingerie Patroontekenen Cursus

 • Leren opmeten van het lichaam
 • Het grondpatroon tekenen
 • Slip tekenen, controleren of maten goed zijn genomen
 • Bh intekenen in grondpatroon en uitwerken tot patroondelen
 • Bh patroon tekenen voor je medestudent
 • Bh vervaardigen voor zowel jezelf, je medestudent & klant (huiswerk) en dit wordt tijdens de laatste les afgepast en aanpassingen doornemen

Waarom in 6 lesdagen?

Cassandra (docent Lijfgoed) wil graag dat jij het echt in de vingers krijgt. Zodat jij na het volgen van deze cursus ook thuis zelfstandig aan de slag kunt. Als je met andere materialen wil gaan werken, jij weet hoe je dingen kunt aanpassen. Weten wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet. Dat lukt niet in 1 dag.

De nadruk ligt bij het patroontekenen op weten, waarom, hoe en waar. Het begrijpen waar je mee bezig bent is het belangrijkste. De onderdelen naast natuurlijk praktisch tekenen, is kijken, veranderen, inzicht, verklaren en belijning kritisch benaderen. 

Kortom na deze 6 dagen, heb je onwijs inzicht gekregen hoe lingerie patronen zijn opgebouwd. Ben je in staat om op maat te tekenen en aan te passen waar nodig.

 

Begeleiding

In de les is er ruimte voor je vragen, je wordt in het moment begeleid waar nodig. Tevens is er buiten de lessen een besloten facebook groep voor deelnemers. Daarin kun je altijd vragen stellen, opmerkingen plaatsen en/of foto’s delen. Zowel Cassandra als Laura, mede deelnemers en oudgedienden helpen je waar nodig is. Fijne interactie en er valt een hoop van elkaar te leren!

Het examen Mocht je het voornemen hebben om aan het einde van het jaar examen (dit is niet verplicht) te willen gaan doen. Je kan dit altijd later beslissen. Is het volgende belangrijk om te weten:

 • Lingerie voor beginners of thuisstudie lingerie beginners heb je succesvol afgerond
 • Badkleding en heren lingerie zijn verplichte modulen en vormen samen met Patroon tekenen de volledige 1e jaars opleiding lingerie
 • Je hebt alle lesstof uitgewerkt op halve schaal en schaal modellen genaaid.
 • Je hebt al je huiswerk gemaakt

 

Extra Opties:

– Heb je voor optie Online gekozen, dan bestaat de mogelijkheid je huiswerk door ons na te laten kijken. Het versturen van en naar ons is voor eigen rekening. Voor het versturen en nakijken zijn de kosten €28,00 in Nederland. België €44,00 en andere landen in overleg (neem even contact op).

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

 

Praktisch

Wat mag je meenemen? Je mag je eigen materialen meenemen. Kijken we samen of het geschikt is voor het vervaardigen voor de setjes. tevens heb je ook ongebleekt katoen nodig voor +/- 4 bovenlijfjes

Heb je geen materialen? Neem een kijkje in onze webshop of in de winkel. We hebben een groot aanbod in lycra, kant en picot. Of shop gezellig in onze uitgebreide winkel tijdens de lessen. 

Verder kun je denken aan patroon papier, pen en papier voor notities, vulpotlood, gum, geodriehoek, scharen, naaigerei. Mocht je aantal genoemde gereedschappen niet hebben, ook deze kun je tijdens de lessen in onze winkel shoppen.

Naaimachine heb je tijdens deze lessen niet nodig.

Je krijgt uiteraard een mooi werkboek.

Je leert in 6 lesdagen van 10.00 – 14.30 uur patroon tekenen. De studiebelasting is gemiddeld genomen 8 uur na iedere les.

Maximale groepsgrootte is 13 deelnemers zodat wij de juiste begeleiding kunnen waarborgen. Is leren spannend al dan niet in een groep, om welke reden dan ook en je zou zo graag lingerie willen leren maken, neem dan contact op met Cassandra.

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!
uitleg lingerie patroon tekenen
geslaagd lingerie opleiding
leren kijken lingerie tekenen
pasvorm problemen oplossen
lingerie patroon tekenen op maat
patroon tekenen op halve schaal
leren lingerie patroon tekenen
lingerie patroon tekenen
grondopstelling
pasrompjes
patroon tekenen 2 image0
uitleg bh tekenen

Cursus data patroontekenen

Wij houden onze cursussen op vrijdagen en zaterdagen. Bekijk alle data door op de tabjes te klikken hierboven.

De lestijden zijn van 10uur tot 14.30uur. 
Tasveld 13
Montfoort

Indien je met openbaar vervoer komt, kunnen we je ophalen van het Station Woerden aan de Zuidzijde. 

Je hebt voor deze module geen naaimachine nodig.

Koffie, thee en water verzorgen wij. Wij lunchen gezamenlijk in onze kantine waar wij de beschikking hebben over een koelkast en magnetron. Neem je lunch mee. 

PS. wij zitten op de eerste verdieping en bereikbaar via een trap. Gratis parkeren

 

Dag 1: Vrijdag 12 januari 
Dag 2: Vrijdag 2 februari
Dag 3: Vrijdag 16 februari extra feest 🙂
Dag 4: Vrijdag 22 maart
Dag 5: Vrijdag 5 april
Dag 6: Vrijdag 26 april

Dag 1: Vrijdag 3 mei
Dag 2: Vrijdag 31 mei
Dag 3: Vrijdag 1 juni
Dag 4: Vrijdag 28 juni
Dag 5: Vrijdag 12 juli
Dag 6: Vrijdag 26 juli

Najaar geen lesdagen beschikbaar

Dag 1: zaterdag 13 januari
Dag 2: zaterdag 27 januari
Dag 3: zaterdag 17 februari
Dag 4: zaterdag 9 maart
Dag 5: zaterdag 6 april
Dag 6: zaterdag 4 mei

Dag 1: zaterdag 7 september
Dag 2: zaterdag 21 september
Dag 3: zaterdag 12 oktober
Dag 4: zaterdag 26 oktober
Dag 5: zaterdag 9 november
Dag 6: zaterdag 7 december

Investering

Prijs: €797,50 wil je in 2 termijnen betalen dan betaal je per termijn € 408,75. Je kunt online betalen via IDEAL, Klarna, SEPA overboeking, Paypal en Bankcontact.

Je kunt in één keer betalen of in 2 termijnen. Het betalen in termijnen werkt als volgt:
– Je meldt je aan voor de cursus patroon tekenen en betaald gelijk het eerste termijn
– Deze datum wordt aangehouden voor het automatisch incasso (1x)

Wij bieden deze opleiding 2x per jaar aan. Afhankelijk van feest- en vakantiedagen.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust via de mail of bel ons op: 0612355188

Met veel plezier, passie en kennis leren wij jou graag alle kneepjes van dit vakgebied! Ga jij het avontuur aan met ons?

Creatieve groet,
Team lijfgoed

 

Ja ik wil dit ook leren, schrijf mij in!

Ervaringen van cursisten

De webwinkel is heel erg uitgebreid, veel keus en snelle levering. Heb bij Lijfgoed ook de jaaropleiding gevolgd, zeker een aanrader zowel op lokatie en on-line een zeer goede begeleiding. Cassandra geeft je zo veel informatie mee met elke les. Kan niet wachten om het 2de leerjaar helemaal te kunnen volgen

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Begonnen met een workshop lingerie maken, daarna vol enthousiasme doorgegaan met de jaaropleiding. Goede en duidelijke uitleg tijdens de les, maar ook als je er thuis niet uit komt kun je bij Cassandra terecht met je vragen. De webshop heeft volop keuze in alle benodigde lingerie materialen, als je ergens over twijfelt kun je altijd even bellen en wordt je goed geadviseerd. Bezoek aan de fysieke winkel kan ik ook aanraden, goede service en advies en snelle levering!

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten