SBS6

SBS 6 blog lijfgoed

Een week of 3 geleden werd ik door assistente Laura gebeld “Cas… SBS6 heeft gebeld. Ze moesten jou hebben”. Nou ik kan je vertellen dat het gaspedaal steviger werd ingetrapt. Laura kon op dat moment ook niet meer

SBS6 kwam bij Lijfgoed filmen

vertellen dan dat men terug zou bellen. Tja wat gaat er dan allemaal door je hoofd heen. Ongeloof, sensatie, spanning, waarom, hoezo en wat allemaal niet meer.

Afijn, weer terug in het atelier en hopen dat men dan terug belt. Helaas die dag dus niet. De volgende dag ben ik weer onderweg en hetzelfde verhaal herhaalt zich. SBS6 heeft weer gebeld. Weer kreeg Laura te horen dat men teug zou bellen.

Eindelijk dan vrijdagochtend dus 3 dagen later kreeg ik zelf SBS6 aan de lijn. Pfff de zenuwen zaten gelijk in mijn keel. Aardige jongeman aan de andere kant van de lijn. Hij had zich erg goed ingelezen op de site en vroeg mij het hemd van mijn lijf. Kortom ik heb zeker een uur een gezellig telefoon gesprek gehad. Zo nieuwsgierig als ik zelf ben, was ik ook wel erg benieuwd naar hoe ze dan bij mij terecht kwamen. Helaas kon hij daar zelf niet een eenduidig antwoord op geven dan alleen dat het onderzoeksteam mij op één of ander manier had gevonden dan wel tegengekomen was of over mij had gehoord. Tja daar kan je dan toch niet veel mee.

Eerlijk gezegd voelde ik mij wel enorm gestreeld en mijn EGO, jawel mijn ego pfff die was tot aan het plafond. Dat hadden ze toch goed voor elkaar. Dus tja op zo’n moment ben je wel erg beïnvloedbaar en gewoon zwak toch!

Het programma waarvoor ze mij willen interviewen is een commercieel programma. Mmm op zich is dat niet vreemd want SBS6 is niet een publieke omroep. Het is een programma wat bestaat uit thema’s en tijdens die uitzending komen meerdere ondernemende mensen aan het woord en de tvkijker krijgt dan een kijkje in jouw keuken, in dit geval dan in mijn atelier. Tja was zeg je dan, JA natuurlijk, wat leuk, EGO nog groter, wowow, ik kom op tv.

Zo gezegd zo gedaan. Dezelfde middag nog contract getekend en de datum was een feit.

Een week later kreeg ik het script toegestuurd en werd gebeld of het oke was. Nou ik kon mij er wel in vinden. Ze hadden leuke vragen bedacht. De interviewster is Anouk van Schie. Uiteraard gelijk opgezocht op google en gevonden. Ze heeft ook een twitteraccount, dus wie weet zijn we daar voorbij gekomen. Kortom een week na het script zou men hier in het atelier komen filmen en wij hebben afgelopen week de boel opgeruimd. Foto’s doorgestuurd met de vraag wat anders moest, want tja ervaring hebben we niet. Op de foto’s hebben we nooit antwoord gekregen, wel dat ze ontvangen waren maar geen advies. Dan toch maar gewoon de boel zo overzichtelijk mogelijk over laten komen en overbodige spullen weg gehaald.

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Ik was al in het atelier want het was gewoon een lesdag. (de dames had ik uiteraard van te voren op de hoogte gebracht hoor) Kids deden de deur open want die vonden t natuurlijk vet stoer dat mama op tv kwam en wezen al stuiterend in hun flanel pyjamaatje Anouck en Carlo de weg. Wat een leuk stel mensen zeg. Echt we hebben een super gezellige ochtend gehad. Soms moest de tekst over, want ik mocht mijn bedrijf niet promoten en de woorden we en ik die waren not done. Goh nooit geweten dat je dat dan zo vaak gebruikt als je het over je bedrijf hebt. Al doende zijn er leuke opnames gemaakt, wel met rode konen. Ik hoop echt dat het een leuk promo filmpje wordt en geen gemaakte Cassandra ben, maar dat ik als mijzelf overkom.

Ik weet wel dat ik dit aantal jaren geleden zeker niet gekund had. Ik ben vele mensen dankbaar want zonder hen was dit allemaal niet gelukt. Ravisie Ben Licher en Bas Licher, Tineke van der Vorst en mijn lieve vriendin Geertje en super assistente Laura. Uiteraard wil ik ook al mijn leerlingen van nu en toen hartelijk danken dat jullie deze dag mogelijk hebben gemaakt en de dames van afgelopen zaterdag, jullie zijn top vrouwen!

Cassandra Saeijs

Lijfgoed

nieuwsbrief 2013 02 april extra 212x300.jpg
nieuwsbrief 2013 02 april extra 212×300.jpg