Bralette wat is dat nou? Meestal kan ik gelijk zeggen als je niet weet wat een Bralette is, dat je dan een bh koopt voor de wat zwaardere/ grotere boezem. Bralettes zijn in Jip en Janneke taal, een luxe uitvoering van wat wij vroeger een triangel noemde. De Bralette is qua opzet simpel gezegd 2 driehoekjes aangestikt op een bandje. Een Bralette is dan ook niet voorzien van beugels.

Voor wie is een Bralette geschiktwat is een bralette

De ervaring leert dat het vooral gedragen wordt door de jonge meiden en pubers. Hier en daar natuurlijk ook de oudere dame, echter heeft zij dan geen last van de zwaartekracht.
Wat de Bralette zo aantrekkelijk maakt is de teerheid van het kant. Het geeft over het algemeen een luxe uitstraling.

Wat is zo leuk aan een Bralette

Een Bralette is zo veelzijdig. Je kunt het van kant maken, lycra, modal ( een natuurlijk zacht materiaal),          oud t-shirt, zijde, kortom alle stoffen zijn te gebruiken. Je kunt er ruches aanzetten, heel simpel houden of een zo luxe mogelijke uitstraling geven. Kortom je kunt het helemaal aanpassen aan jouw levensstijl. Bij het uitgaan gebruiken als een topje,  voor op de bank onder je huispak, misschien kan je zelfs er wel een bikini er van maken, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon dagelijks dragen of naar je werk.

Ontstaan van een Bralette

Zoals zo vaak ploppen erbij mij ideeën op. Ik zag de Bralette in opmars komen en vroeg mij natuurlijk af, hoe zit het patroon in elkaar. In mijn archief had ik een aantal verschillende manieren om tot een vergelijkbaar model te komen. Echter zo eigenwijs als ik ben, heb ik samen met stagiaire Kim een systeem ontwikkeld, wat zowel voor maatwerk als voor confectie werkt. Dit heeft natuurlijk maanden van ontwikkelen en testen in beslag genomen. Ik ben Kim dan ook zeer dankbaar voor de tijd, energie en doorzettingsvermogen om dit tot een goed eind te brengen. We hebben onze Bralette patronen ontwikkeld van AA65 tot en met E90.

bralette

Lijfgoed eisen aan de Bralette

Nu zie je in de winkel vooral Bralettes die van opzet een driehoekje zijn. Echter wat wij er niet mooi aan vinden is dat dan vaak de “jaarringen” de zogenoemde rolletjes niet netjes ingepakt zitten of de helft van je boezem hangt er uit. Daarom hebben wij de driehoekjes groter gemaakt, zodat ook aan de zijkant steun kan komen door midden van een baleintje. Tevens is de Bralette ook zo ontwikkeld dat er een voering in komt die voor zover mogelijk de zwaartekracht ondersteund.

Volgende stapbralette workshop

Nu is het voornemen om samen met de nieuwe stagiaire Amy, het zo verder te gaan ontwikkelen dat we precies weten wat te doen bij éénzijdige rek en geen rek. Nu zijn de patronen ontwikkeld op twéézijdige rek. En dat de patronen digitaal komen en in de webshop als pdf te koop zijn. Kortom er is nog genoeg werk aan de winkel.

Wil jij ook een Bralette leren maken, dan vrijdag 20 april is de workshop. Klik hier voor de bralette workshop  en schrijf je in.

Creatieve groet,

Cassandra
Lijfgoed

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ebook lijfgoedEen gratis boek vol met tips van de vakvrouw.

  • “zo is je kant altijd goed gespiegeld”
  • “Een nieuwe stofvouw om deze reden”
  • “Zo krijg je stevigheid”

Tips die je helpen om mooie lingerie zelf te vervaardigen

Lijfgoed, lingerie op maat

Pin It on Pinterest

Share This
X