Prothese bh

Lijfgoed prothese bh 3 1

Prothese bh heb ik al vaker mogen maken voor klanten. Nu was het al weer een paar jaar terug dat ik de laatste heb gemaakt. Omdat ik toch zelf geen ervaringsdeskundige erin ben, ben ik altijd wat onzeker als ik weer dit mooie maatwerk mag uitvoeren.

Gladde rode prothese bh

Dit keer mag ik een mooi rood gladde prothese bh vervaardigen. Goed inleven in het verhaal wat de mevrouw verteld is uiteraard standaard. Horen achter de woorden wat er eventueel speelt, waar de pijnpunten zitten, waar het ongemak zit, hoe het emotioneel wordt ervaren, wat mag wel en wat mag niet.

Wat kan ik betekenen voor de mevrouw, behalve dan een goed passend prothese bh opleveren. Allemaal vragen, gevoelens en emoties die meespelen. Bij deze mevrouw die uit het diepe Zuiden van Nederland komt, lijkt het schijnbaar anders. Ze komt duidelijk over, weet precies wat wel en wat niet. Het gevoel wat ik er bij krijg is dat het al de gewoonste zaak van de wereld is dat ze een prothese heeft.

Miscommunicatie

Het zou heerlijk voor de mevrouw zijn als ik deze aanname mag mogen maken. Ik het het eigenlijk niet gevraagd, maar het had wel een wisselwerking op mij, waardoor ik zelf minder het gevoel had op haar afgestemd te zijn. De reden waarom ik dit zo beschrijf is dat het mij dan onzeker maakt en juist bij het ontwikkelen van het patroon herbeleef ik het gesprek en de emoties zodat ik gevoelsmatig precies weet hoe het patroon moet worden. Nu had ik dat dus minder en vervolgens ben ik aan de gang gegaan en heb een prothese bh vervaardigd. Zoals ik al vaker doe, plaats ik een foto op facebook van het proces.

Voorgevormde prothese bh

Ik was zelf best content met de prothese bh, echter mevrouw had de prothese bh gezien op facebook en had een geheel ander beeld van haar toekomstige prothese bh. Ai. Helaas kan ik geen bh maken zonder deelnaad. In de fabriek worden deze gemouleerd en uitgedrukt in schuim onder hoge druk en warmte. Normaal gesproken benoem ik dat ook in het gesprek maar deze keer blijkbaar niet. Na het telefonisch onderhoud overeengekomen dat ik de prothese bh verder af zou maken. Echter bedacht ik mij later; wij hebben het niet gehad over een voorgevormde prothese bh, welke zij droeg tijdens de intake. Ik ben als een speer opnieuw begonnen en heb mijn allereerste voorgevormde prothese bh vervaardigd met alle naaitechnische fouten erin in een turbo tijd.

En inderdaad zoals mijn ingeving al had verwacht, werd deze prothese bh prettiger ervaren en daarbij zat hij mooier. Dus deze bh hield ze gelijk aan en heeft deze afgelopen week gedragen om te ervaren hoe hij voelt. Voor mij is dat een standaard service wat ik bij al mijn maatwerk doe. Thuis weet je pas echt hoe iets voelt en draagt.

Patroon ontwikkelen

Zoals ik al eerder zei; naaitechnisch was deze prothese bh een aanfluiting, dus ik ben terug gegaan naar de tekentafel, heb aantal wijzingen doorgevoerd welke tijdens het afpassen aan het licht waren gekomen en ik heb deze week heerlijk gepuzzeld over hoe vervaardig ik deze voorgevormde prothese bh met aangesloten prothese zakje.

Over het algemeen zie je in de confectie prothese lingerie dat al die prothese zakjes a te groot zijn en b super elastisch. Begrijpelijk want op deze manier kunnen ze een grote groep vrouwen bereiken die dit nodig hebben. Echter zorgen die prothese zakjes juist vaak voor irritaties en ergernissen. Nog mijn vraag op een forum gesteld en ook daar kreeg ik niet echt het antwoord wat ik eigenlijk wilden horen. Dan maar in overleg met een ervaringsdeskundige en bleek dat mijn gedachte gang niet verkeerd was. Dus zodoende besloten om het prothese zakje geheel van katoen te maken en dit zelfs te verstevigen zodat er geen rek meer in zat. Zaterdags kreeg ik bezoek van de ervaringsdeskundige en zij nam diverse soorten protheses en prothese bh’s mee. Uitproberen in mijn demo model en ja het werkte.

Welke veranderingen heb ik doorgevoerd in mijn prothese bh:

  •  Prothese zakje van katoen en geheel de rek er uit gehaald
  • Zowel de cups als zijpaneel geheel op padding gezet (vergelijkbaar materiaal voorgevormde bh)
  • Extra verhoogd tussen de borsten en bij het oksel meer weg gehaald al is dat standaard
  • Zo gemaakt dat het prothese zakje mooi weg gewerkt is tegelijk met het aanstikken van beugelband
  • Verder lijkt de bh op een standaard bh, in beide cups kan er gewoon een beugel in al dan niet naar wens
  • In het achterpand heb ik extra nep baleintjes gezet zodat ook dat zorgt voor extra stevigheid
  • De gehele binnenkant van de prothese bh is van katoen. Dit vanwege vaak genoemde huidirritaties en veel gehoorde bijwerking transpiratie.

Conclusie prothese bh

Kortom dit was een heerlijke uitdaging. Geweldig dan weer hoe zo iets in gang gezet mocht worden. Ik heb er veel van geleerd en met veel plezier dit uitgewerkt. Maandag gaat mijn demo model op de post, kan mevrouw weer ervaren hoe hij zit en kan ik hem morgen nog even laten zien aan een paar dames die ook hierin geïnteresseerd zijn.

Cassandra Saeijs
Lijfgoed