Badpak jaren 50 stijl

Jaren 50 badpak

Yes, weer een leuke uitdaging. Deze keer een badpak voor een dame die wat groter is in lengte dan de gemiddelde Nederlandse vrouw. Daarnaast verhoudingsgewijs minder boezem ten opzichte van de heupomvang. Uiteraard niks mis mee, want zo zijn er velen met ons. Ik kom weinig dames tegen die de “ideale” maat heeft.

Afin, het is voor deze dame dus behoorlijk lastig om iets te vinden wat qua lengte past en daarnaast om het te vullen. Maar wel een wens om een mooi badpak te hebben. Ze had badpakken gezien die je deden herinneren aan de pinup tijd. De periode van Beety Boop. Ik heb deze nog niet eerder in mijn handen mogen bewonderen, maar net als zij de plaatjes van het internet en de media bekeken.

Wat zijn ze prachtig en wat lijkt het mij, dat als je die aan hebt, je jezelf echt super de super vrouwelijk voelt. Dus ze bij mij met de vraag of ik zoiets voor haar kon maken. Ja, denk het wel. Ik heb het nog niet eerder gemaakt, maar wil het graag voor je proberen.

Zoals het bij mij altijd er aan toe gaat, ik heb dan eerst suddertijd nodig. Voor mij houd dat in, dat ik het ga bekijken, invoelen, bedenken hoe ik tot zo’n resultaat kan komen. Deze keer vond ik het lastig, want ik weet nog steeds niet of die badpakken voorzien zijn van beugels. Maar ineens komt dan een  aha aha-erlebnis en teken je in een mum van tijd de patronen en zie je al voor je hoe het in elkaar gezet moet worden.

Nu nog maar afwachten of het proefmodel past en of we hier verder op kunnen borduren.

Cassandra Saeijs

Lijfgoed