Cassandra Saeijs

Ik ben Cassandra Saeijs, 58 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Het maken van mijn eigen lingerie op maat was een hobby, die ik in de afgelopen 25 jaar dankzij afgeronde vakopleidingen tot mijn professie heb gemaakt. In eerste instantie ben ik gaan lesgeven, maar in januari 2008 ben ik gestart met Lijfgoed. Lijfgoed is gelegen in het midden van het land, in de regio Utrecht.

Wat kan ik voor je doen?

Ik leer je om je eigen ondermode, lingerie en badkleding te maken. Of het nu gaat om een bruidssetje, herenlingerie, sportief of vrolijk lijfgoed, een bijzondere maatvoering of om prothese geschikte modellen: alles behoort tot de mogelijkheden. Verder coach ik met veel liefde en passie anderen die hun eigen lingeriemerk dan wel collectie hebben of willen opstarten.

Sinds 2016 combineert Lijfgoed haar uitgebreide kennis om andere ontwerpers, designers of creatieven van begin tot eind te begeleiden bij het maken van ontwerpen, monstermodellen, collecties en patronen. Dit doet Lijfgoed door het aanbieden van het vervaardigen van het eerste patroon, het digiteren of converteren van een bestaand patroon, het maken van een monstermodel, het creëren van maattabellen, het graderen van patronen en het productieklaar maken van modellen. Wij hebben ons gespecialiseerd in lingerie en badmode en werken voor dameskleding patronen nauw samen met het bedrijf Any Dress Lijfgoed en Any Dress maken hierbij gebruik van Optitex. Dit is een zeer modern en innovatief tekenprogramma voor de confectie-industrie. Het programma is bijzonder gebruiksvriendelijk en voorzien van de nieuwste technieken.

Zie hier een aanbeveling van Armand Michiels, Nederlands jong talent corsseterie met een eigen collectie.

Waar het om gaat is dat je jouw lijf omhult met lingerie die past en goed zit, waardoor je je vrouwelijk voelt. Dat vrouwelijk voelen is niet te koop, maar ik kan voor jou -of samen met jou als je dat leuk vindt- een creatie maken waarbij je die vrouwelijke en misschien zelfs verleidelijke gevoelens herontdekt. Dit geldt uiteraard ook voor de mannen, aangezien ook zij zich in goede lingerie veel beter voelen.

Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om passende lingerie en badmode te maken. Het unieke van ieder mens maakt het een bijzonder proces, waarbij ik eigenlijk telkens weer het wiel lijk uit te vinden. Een proces van technisch mogelijk maken dat het past en het uiteraard mooi is. Hier gaan heel veel uren in zitten, maar ik ben iedere keer weer dankbaar en blij wanneer het is gelukt een dame, heer of kind lingerie te geven dat bijdraagt aan een stukje zelfvertrouwen en acceptatie. Het is heerlijk om te zien dat mensen door goede en mooie lingerie een stukje eigenwaarde kunnen vergroten of zelfs weer terugkrijgen. Dat kan mede dankzij de basis van vertrouwen die ik met mijn cliënten en leerlingen opbouw. Iedereen die bij Lijfgoed binnenstapt behandel ik met respect en vertrouwen. Zonder (voor)oordelen en altijd met mijn motto: je bent mooi zoals je bent. Altijd!

Wij zijn er dagelijks

Wil je wat weten, wil je van gedachte wisselen, langskomen, shoppen, kijken wie we zijn. Wees welkom te Montfoort.

cassandra

Laura

De rechterhand van Cassandra, elke dag opnieuw. De samenwerking tussen Laura en Cassandra is bijzonder. Ze vullen elkaar aan zonder woorden, zonder te communiceren weten ze van elkaar wat de ander denkt of wilt, dan wel nodig heeft. Bij elke beslissing binnen het bedrijf overleggen ze samen.

Inmiddels is de webshop echt Laura haar verdienste. Ze weet alles, kent nummers uit haar hoofd en weet alles blindelings te vinden. Ze zorgt voor de foto’s, alles wat met kleuren te maken heeft is haar ding, verder is ze een kei in knippen plakken op de computer. En inmiddels doet ze ook alles wat betreft de administratie. Laura is 32 jaar en afgestudeerd als decoratie/restauratie schilder. Sinds 2010 werkzaam bij Lijfgoed.

laura

Linda

Het leven kan bijzonder verlopen. Net zoals alle dames van het Lijfgoed Team leerlingen zijn geweest, zo was Linda ook een leerling. Vele gesprekken in het begin via Facebook wat uiteindelijk heeft geleid tot een vriendschap en een sparringspartner. Linda heeft ook haar eigen modevakschool Any Dress en ontwikkeld onder haar eigen label een patronen jurk lijn.

Samen met Lijfgoed Team denkt ze mee wat wel en niet wenselijk is, denkt mee over Branding en gaat mee op inkoop reisjes naar het buitenland. Samen met Cassandra zijn ze in het bezit van Optitex patroon tekenprogramma en hiermee kunnen ze bedrijven voorzien van digitale patronen en maatschema.

linda

Geesje

De dame van het Lijfgoed Team met het meeste geduld. Al sinds oprichting van Lijfgoed, pakt zij telkens weer de meest tijdrovende klusjes met veel verve aan. Ze zorgt ervoor dat alle kleine mini onderdelen in een zakje komen, beschreven en wel. Kortom er gaat heel veel door haar handen heen. Daarnaast gaat ze bijna altijd mee met Cassandra naar Branche Vereniging Modeambacht dagen, de Ensaid dagen en waar we nog meer uitgenodigd worden.

Verder helpt ze op de zaterdagen bij de lessen. Ze zorgt voor ons natje en droogje en helpt leerlingen die net even wat meer begeleiding nodig hebben. Kortom Geesje is voor ons de rots in de branding met haar altijd gezellige humeur, loyaliteit en en enorme dosis geduld.

geesje

Karin

Moet er een oplossing bedacht worden en vooral van praktische aard, dan is Karin in haar element. Van indeling in de winkel, tot voorraad opslag en zicht borden voor de sluitingen en strikjes. Daarnaast verpakt ze ook de nieuw binnengekomen materialen en ook vaak zo op een manier die super praktisch is. Ze zorgt er voor dat het opgeruimd is binnen het bedrijf.

Bij patroonteken projecten is ze ook vaak betrokken en komt met oplossingen. Dit natuurlijk omdat ze haar akte NA Naaldvakken ooit had behaald en altijd aktief is gebleven hierin.

karin

Linda R

Zoals het al duidelijk is geworden bij de anderen dames, was ook Linda destijds leerling en heeft inmiddels ook alle modules doorlopen, zo ook de Professionals. En zoals ieder ook zijn eigen kwaliteiten heeft, zo is dat natuurlijk bij Linda net zo. Al gauw ontpopte zij zich als corrector van de teksten die Cassandra nog als eens in Jip en Janneke taal bezigt.

Daarnaast is ook Linda een kei in het meedenken in procedures en kwaliteitcontrole. Zonder Linda was het brache erkende certificering nooit rond gekomen.

linda r

Manuela

Ook Manuela was ooit een leerling. Ze heeft een eigen modevakschool De Werf en is ook echt een vakidioot. Als er één pietluttig is en strikt, dan is dat Manuela wel. Uiteraard een super aanvulling. Cassandra denkt vaak erg gemakkelijk over dingen en Manuela ziet meer de beren op de weg. Dus mooie tegenhang.

Daarnaast is zij een kei in het beschrijven van naai-technische stukken. Ook Manuela was betrokken bij het tot stand komen van het examen. En is zij net als de 2 Linda’s lid van de examencommissie.

manuela

Jamie-Lee

Ook Jamie-Lee heeft lingerie cursus bij Lijfgoed gevolgd. Jamie-Lee is de rechterhand van Linda, en als Jamie-Lee tijd heeft naast haar studie Amfi, doet Cassandra graag een beroep op haar expertise op het gebied van Illustrator en video bewerking.

En als Cassandra dingen heeft gemaakt die ’t net niet zijn, zegt ze dat. Al is Cassandra daar af en toe niet gelukkig mee, want dan kan ze weer opnieuw beginnen.

jaimee lee

Ingrid

Ook Ingrid was ook ooit een leerling. Zij heeft net als Linda de Professionals gedaan. Vorig jaar tijdens het examineren werd het idee geopperd om een 4de examinator erbij te zoeken. Nou ja zoeken, allemaal had men dezelfde gedachte. Daar kwam maar 1 dame voor in aanmerking en dat was Ingrid. Gelukkig heeft Ingrid ja gezegd.

Ingrid is een dame die alles graag onderzoekt en het naadje van de kous wil weten. Zij is van het overzicht en zal Cassandra zeker lijstjes aan gaan leveren waar nog verbeterpunten nodig zijn.

ingrid

Lijfgoed Team

Zonder dit geweldige team is Lijfgoed geen Lijfgoed. Ik wil dan ook alle dames hartelijk danken voor hun gezeligheid en hun bijdrage op alle fronten.

Samen kunnen we alles is het motto van Cassandra. Dankzij dit Team is dit ook absoluut een feit.

team lijfgoed