Lingerie culturen en gebruiken, eigenlijk is er heel weinig over te vinden helaas. Ik zou het  best grappig vinden om te weten of wij Nederlanders dezelfde lingerie kopen als bijvoorbeeld in Japan, Eskimo’s of Johannesburg. Of dat wij hele andere gebruiken hebben.

Is het zo dat andere culturen dezelfde grondslag hebben functioneel en daarna pas het uiterlijk wat er toe doet?

Nederland

Al zal het tegenwoordig veel minder zijn, maar mijn oma zei altijd, dat je mooi ondergoed aan moest hebben, want je zal er maar in gevonden worden. Herkennen jullie deze uitspraak?

Zo had je vroeger ook bij je linnen uitzet een doekje voor na de gemeenschapsdaad. Het zogenaamde dijen doekje.  Dit verhaal kreeg ik te horen van Sanny de Zoete. Zij is kunsthistoricus en gespecialiseerd in Damast. Zie haar facebook pagina.

Arabische vrouwen

Volgens de Canadese groep “La vie en Rose” die 55 winkels geopend hebben, haalt 10% van hun omzet in Saoedi-Arabië, de verenigde Arabische Emiraten via Marokko, Algerije en Egypte. Limited Brands de groep die onder andere Bath & Body Works, Victoria Secret en La Senza bezit heeft in 2012 besloten om het pad van ‘La vie en Rose” te volgen door winkels te openen in de Arabische landen

De Arabische vrouwen dragen steeds vaker lingerie. Zij mogen hun lingerie alleen bij een vrouwelijke verkoper kopen. Echter werd ik op facebook geïnformeerd dat het in de Arabische landen ook zo is dat de vrouwen daar niet mogen werken. En je dus als vrouw het niet fijn vind om door een mannelijke verkoper geholpen te worden. Vanwege het geloof is het not done dat een man buiten het huwelijk om je lichaam zou kunnen bezien.

Wegens het geloof wordt er niet in de winkel gepast, maar thuis en dus vanwege de mannelijke verkopers. Echter ontstaat hierdoor veel miskopen omdat ze het beschamend vinden om het terug te brengen.

rode lingerieSpanje

In Spanje vertegenwoordigd de kleur rood een symbolische waarde van het liefdesleven. Het is een van de gebruiken dat de man zijn vrouw een rood lingerie setje geeft voor het Oudejaarsfeest.  Met de achterliggende gedachte dat het komende nieuwe jaar de vrouwen een bloeiend liefdesleven te wachten staat.

 

 

Curaçao

Zouist hoorde ik een verhaal nav dit blog dat men in Curaçao in het voorjaar, tijdens de grote schoonmaak, de oudere generatie, geluk dacht af te kunnen dwingen, door een gele onderbroek te dragen en let wel, binnenstebuiten en achterstevoren.
Ik kan mij niet voorstellen dat het lekker zit, maar goed dat terzijde.

Weet jij nog meer over lingerie cultuur verschillen en gebruiken?

Weet jij nog meer van dit soort weetjes dan wel gebruiken, of aanvulling dan wel correcties.

Wij horen ze graag aan en voegen het toe aan ons blog.

 

Laat je een reactie achter, vinden we altijd fijn.

 

Creatieve groet,

 

Cassandra Saeijs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ebook lijfgoedEen gratis boek vol met tips van de vakvrouw.

  • “zo is je kant altijd goed gespiegeld”
  • “Een nieuwe stofvouw om deze reden”
  • “Zo krijg je stevigheid”

Tips die je helpen om mooie lingerie zelf te vervaardigen

Lijfgoed, lingerie op maat

Pin It on Pinterest

Share This
X