KatFight

Kennen jullie het programma op YouTube? Inmiddels is de laatste battle geweest. Maar wat heeft Lijfgoed daarmee te maken, vraag je je misschien af. Dat kwam door een telefoontje van Endemol met de vraag of we wilden meewerken aan het programma. Cool toch. Later bleek dat Libresse hier achter zat. Voor hen mocht ik al eerder werken en ze zijn zo tevreden over de samenwerking dat ze ons hebben genoemd. Ze vinden namelijk dat wij flexibel zijn, meedenkend en deskundig.

Zo gezegd zo gedaan. Een heuse negen man sterke crew kwam langs. Inclusief twee dames die niet of nauwelijks ervaring hebben achter een naaimachine. En toen de opdracht kregen om 2 lingerie setjes te maken. Verleidelijk en feestelijk.

Je snapt natuurlijk wel dat het zeer vermakelijk was voor ons. Uiteraard is ons ego prettig gestreeld dat Endemol en Libresse met ons wilden samenwerken. Maar wees gewaarschuwd: niets is wat het lijkt! Televisie is uiteraard berucht vanwege haar mooi voorspiegelende beelden.

 

Dat het niet is wat het lijkt en toch voor “waarheid” moet doorgaan, is zoals jullie mij kennen, mij een doorn in het oog. Ik kan er mij vreselijk over opwinden. Het gaat dan meestal over dingen die ik zie gebeuren. Personen die zich via anderen omhoog werken. Met veren strijken die niet van hun zelf zijn. Patronen “stelen” van het internet en zeggen dat ze het dan zelf ontwikkeld hebben. Zich voordoen als deskundig en benoemen dat ze docent zijn. Ik kan mij daar dus best druk over maken omdat jij “klant” bedot wordt.

Maar ja, dan rijst meteen de vraag: willen we eigenlijk niet allemaal een beetje bedot worden?
Ik denk van wel. We nemen reclame voor waar aan. We spiegelen zelfs ons aan het algemeen geldende schoonheidsideaal. Er zijn mensen die in de schulden zitten omdat ze zo graag mee willen doen met de rest. Voor voedsel geldt hetzelfde: we zijn gewoon gebrainwashed. Het is tegenwoordig ook moeilijk om te zien wat waar is. Kijken, zien, horen, ervaren en zelf reflecteren wat nu echt is. Dat vraagt om zelf verantwoordelijkheid te nemen in wat je voor waar aanneemt. Daar hoort een gezonde kritische houding bij. En dan nog is het vaak niet wat het lijkt.

De lingeriesetjes van de dames worden getoond. Het ziet er op het oog best leuk uit. Maar technisch gezien vanuit mijn oogpunt is het natuurlijk om te huilen.
Ze konden niet met de naaimachine overweg, verwerken van het kant zodat het er mooi uitziet en na tig keren dragen en wassen ook nog een lust voor het oog is, daar wisten ze ook niks van.
Voorgevormde bh’s gebruiken waarbij men er van uitgaat dat iedere vrouw dezelfde vorm borst heeft.
Inzicht hebben of hetgeen wat je mooi vindt ook wel daadwerkelijk bij je past. Niets van dat alles en dan toch zien we lingeriesetjes die oogwaarschijnlijk goed zijn.

Hoe vaak heb jij lingerie gekocht die oogwaarschijnlijk goed zat en mooi stond maar waarvan je al snel ontdekte dat het toch niet was wat het leek?
Weet je dat wij een prachtig programma hebben ontwikkeld waarbij je in twintig weken prachtige, passende en perfect zittende lingerie kunt leren maken?
Twintig weken waarin je je eigen lingerie modinette wordt. Zowel de techniek van de patronen, de techniek van op de juiste manier naaien plus heel veel over je eigen kwaliteiten en talenten. Je leert kijken en ervaren, en dan weet je dat wat jij hebt gemaakt wèl precies is wat het lijkt.

Ja ik meld mij aan voor de leukste Jaar Opleiding

Ebook lijfgoedEen gratis boek vol met tips van de vakvrouw.

  • “zo is je kant altijd goed gespiegeld”
  • “Een nieuwe stofvouw om deze reden”
  • “Zo krijg je stevigheid”

Tips die je helpen om mooie lingerie zelf te vervaardigen

Pin It on Pinterest

Share This