Bralette zelf maken

Vind je net als ik die bralettes zo mooi? Ja toch? Ze ogen zo heerlijk schattig. Vind je het ook zo vrouwelijk? Je ziet je zelf er al helemaal op en top sexy in. Daarnaast zitten ze comfortabel en helemaal onder je favoriete huispak. Gemaakt van fijn teer kant, of juist stoer en dan vervaardigd in heerlijk zachte tricot of lycra. Het fijne van bralettes is dat ze zo heerlijk veelzijdig zijn. Zowel in gebruik als in het zelf maken. Het maken op zichzelf is al ontspanning. “Tutten” met stofjes, kant, en bandjes. Je hebt geen grote hoeveelheden nodig. Misschien heb je zelf thuis nog mooie stofjes liggen. Of heb je ooit een kantje gekocht omdat de verleiding zo groot was. Kortom je kunt je heerlijk uitleven wanneer jij je opgeeft voor de workshop Bralette zelf maken.

Bralette patronen

We hebben bralette patronen ontwikkeld in de maten range vanaf AA65 tot en maat E90. Deze mag je gebruiken tijdens je workshop “Bralette zelf maken” en natuurlijk ook mee naar huis nemen net als de gratis naaibeschrijving.  Want misschien wil je thuis een luxere uitvoering maken of een tricot exemplaar vervaardigen. Handig toch.

Slip patronen

Tijdens “Creative Live” hebben we ook slip patronen bij ons, zodat je thuis je eigen lingerie setje compleet kunt afmaken. We hebben speciale beurs aanbieding van 5 euro per patroon. Hoe gaaf is dat!  Met dezelfde technieken als welke jij leert tijdens de workshop, kun jij je setje thuis dus helemaal compleet maken. Wil jij net als wij je eigen gemaakte lingerie dragen, geef je dan nu op voor de bralette workshop.

Ja, ik wil een Bralette leren maken

Bralette workshop

Wat je kunt verwachten tijdens Creative Life workshop “Maak je eigen bralette”:
In anderhalf uur krijg je een patroon welke je op stof gaat leren leggen, knippen en vervaardigen. We hebben rekening gehouden met laagdrempelige technieken. Het is dus ook mogelijk voor de dames die geen of weing naaiervaring hebben, om de bralette te maken. Natuurlijk is het wel zo, hoe meer ervaring jij hebt achter de naaimachine, hoe gemakkelijker het is. We streven er naar dat je met anderhalf uur klaar bent, maar afhankelijk van je naaiervaring, kan het dus zijn dat je je Bralette thuis nog verder af moet maken. Dit even om een reëel beeld te schetsen. Met de gratis duidelijke naaibeschrijving die je van ons mee krijgt, denken wij dat je het zelfstandig af kunt maken. Zoniet dan mag je ons altijd benaderen, mocht je problemen ondervinden. We gunnen jou namelijk het zelfde als ons, eigen gemaakte lingerie.

Bralette workshop tijden

 • Vrijdag, zaterdag en zondag ( 23, 24 en 25 maart) vanaf 11 uur, 13 uur en 15 uur.
 • Kosten voor de workshop zijn 35 euro.
 • Voor deze super leuke workshop krijg je van ons het mooie fijne kant, lingerie materialen, patroon en gebruik maken van naaimachine.
 • Wil je het liefst gebruik maken van je eigen naaimachine dan kan dat natuurlijk ook. Zet hem bij ons neer, met je naam er op zodat je niet de hele dag hoef te sjouwen met je naaimachine.
 • We raden je wel aan om je eigen spelden, naald en scharen mee te nemen. Het is aanwezig, maar zoals ik mij zelf ken en misschien ben jij ook zo, vind ik het fijnst om met eigen spullen te werken.
 • Tip voorzie je spullen wel van je naam. Makkelijkste is dat om te doen met schilderstape.

Keuze uit 4 kant soorten

We hebben speciaal voor deze beurs 4 kleuren kant uitgezocht waarmee jij prachtig voor de dag kunt komen. Kleuren kant waarmee wij denken dat zelfs jij als beginner mee uit de voeten kan. Wij hebben heel bewust niet gekozen voor zwart, omdat onze ervaring heeft geleerd, dat het lastig te zien is en nog moeilijk is om het uit te halen. Dus mocht je een zwarte bralette willen maken, dan kan je natuurlijk altijd bij ons in de webshop nieuwe kantjes bestellen

De kantjes waaruit jij kan kiezen zijn

Perzik Petrol Wit Bruin

Wanneer:

vrijdag 23 maart 11.00-13.00-15.00
zaterdag 24 maart 11.00-13.00-15.00
zondag 25 maart 11.00-13.00.15.00

Dus wat ga je doen:

 • In 1,5 uur tijd leer je hoe je een bralette in elkaar stikt,
 • Hoe je kant verwerkt
 • Hoe je een schouderband met schuifjes maakt
 • Technieken van het elastiek aanzetten

 

Wat gaat deze leuke workshop je kosten:

35 euro inclusief patroon, materialen en naaimachinegebruik

Let wel op vol is vol. We hebben namelijk maar 3 plaatsen per workshop voor je.

 

Waar

Werkspoorkathedraal is Tractieweg 41 in Utrecht.

Wat heb je nodig:

Naaimachine al dan niet
Stoffenschaar en klein scherp schaartje
Spelden en naald
Pen en papier voor eventueel aantekening
Rekenmachine evt aanwezig op je telefoon

 • Voor welk kant kies je tijdens je workshop om mee te werken?
 • Lees de voorwaarden
 • Ik begrijp dat wanneer ik niet kom op dagen, ik geen restitutie krijg van hetgeen wat ik betaald heb en wanneer ik te laat ben ook niet meer mee kan doen met de workshop
 • € 0,00

Ebook lijfgoedEen gratis boek vol met tips van de vakvrouw.

 • “zo is je kant altijd goed gespiegeld”
 • “Een nieuwe stofvouw om deze reden”
 • “Zo krijg je stevigheid”

Tips die je helpen om mooie lingerie zelf te vervaardigen

Pin It on Pinterest