Annemarie over haar cursus: Lingerie voor dummies

Lingerie maken voor Dummies

Lingerie maken voor Dummies, daar was ik naar op zoek. Na een paar jaar op naailes, kleding gemaakt te hebben aan de hand van patronen uit de knip, fantaseerde ik toch een beetje over het maken van een eigen bh. Veel te moeilijk leek me dat nog, maar het zou toch oh zo handig zijn om te kunnen.

Tijdens een Google middag kwam ik bij de lessen van Lijfgoed uit. Lingerie maken voor beginners, waarbij je in een aantal lessen stap voor stap je eigen lingerie leert maken. Dat leek me wel wat… Dapper schreef ik me in, en vroeg voorzichtig aan Cassandra of dat met mijn naai-ervaring al wel kon.

Ja hoor, dat kon wel. Alleen was er in de beginnersles op dat moment geen plek, maar ik mocht wel met de gevorderden mee doen. Hmm, daar ging mijn ‘voor Dummies’ gevoel… Ondanks dat Cassandra mij beloofde dat ze het zo ging uitleggen dat ook ik het ging snappen, had ik zo mijn twijfels.

Uiteindelijk had Cassandra helemaal gelijk. Ook ik heb geleerd een eigen bh en slip te maken. Inmiddels is het bijna een jaar later, en heb ik al een aantal slips en bhs zien verschijnen vanachter mijn eigen naaimachine! Het ging niet vanzelf. Het elastiek aanzetten leek onmogelijk, maar oefening baart kunst (inmiddels ligt er in mijn kast een vrolijke collectie van slips met elastiek in alle kleuren en maten, oftewel: oefenmateriaal).

Het patroontekenen leek een warboel, hoe kun je nou een tekening maken waarbij er zoveel variabelen zijn?! Erg handig, blijkt later, als je een schouderbandje iets naar rechts wilt zetten, of je achterpand iets strakker wilt maken…

De zaterdagen zelf waren pittig, maar supergezellig. Met ons kleine clubje werden we opgenomen binnen de Lijfgoed-familie, en werden we ook nog eens verwend met zelfgemaakte soep en wentelteefjes. Ook buiten de lessen om bleek ik altijd welkom voor extra advies, tips, of “gewoon” om mijn nieuwste creatie te komen showen!

Het is jammer dat onze cursus nu is afgelopen, maar het lingerie zelf tekenen en naaien, dat stopt voorlopig niet!

Annemarie

Ebook lijfgoedEen gratis boek vol met tips van de vakvrouw.

  • “zo is je kant altijd goed gespiegeld”
  • “Een nieuwe stofvouw om deze reden”
  • “Zo krijg je stevigheid”

Tips die je helpen om mooie lingerie zelf te vervaardigen

Lijfgoed, lingerie op maat

Pin It on Pinterest

X